BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, August 15, 2011

pakcik arab



rezeki


if kat Msia nak iftar free kena gi masjid or orang jemput datang rumah
kire dapat pahala laa orang tuu bagi makan orang puasa kan?
kat sini ade je kawan2 yang ajak datang rumah iftar sama-sama
Alhamdulillah still rasa sama macam puasa kat Msia
tapi aku tak pernah nampak org duduk tepi jalan bagi kurma ngn air
tapi kat sini ade jela Arab yang buat macam tu
ade kereta datang or stop dia akan bagi
kire macam cara dia bersedekah lain dari kite
bersedekah pada sape sahaja tak kire kenal atau tak
berlainan bangsa atau tak
asalkan niat kerana keredhaan Allah 


p/s:macam2 cara kan Allah bole bagi kita pahala?
sama laa dengan
macam2 cara kite boleh kejar pahala Dia
jom sama-sama kejar LailatulQadr
insyaAllah



Diriwayatkan daripada Zaid bin Khalid al-Juhaniy r.a katanya: Rasulullah s.a.w bersabda: 

"Sesiapa yang menjemput orang yang berpuasa untuk berbuka, dia akan mendapat pahala sebagaimana pahala orang yang berpuasa itu tanpa mengurangkan sedikitpun pahala orang yang berpuasa tersebut." 
(Hadis riwayat Imam Tirmizi).  
 



sedar tak sedar dah 15 malam terakhir
D:

No comments: