BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, March 8, 2012

new bulatan gembira


Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. dah dekat setahun lebih aku join usrah. dah tiga kali aku bertukar kakak usrah. dah pelbagai program yang aku pergi. and terdapat banyak perkara baru yang aku belajar. tapi kenapa hati nih rasa 'sayu' and macam 'tak keruan' bila berada di kalangan mereka. aku tatau lah kenapa. bila tanya diri sendiri, hati sendiri, iman sendiri, aku pun tatau ape jawapannya. perasaan yang tak boleh diluahkan oleh kata-kata. even if i keep on asking myself, the end up still the same. bila tengok 'kawan-kawan' aku yang hebat dalam bidang ni i keep on feeling down. they looked so great until aku rasa malu dengan diri sendiri. they looked great in every aspects. i mean their dressing, the way they talk, the way they give opinion, the way they think, their attitude, their appearance and etc. pendek kata everything dorang buat sedap la hati dan mata ni memandang. even aku dah join for almost a year and half pun aku still rasa tak cukup. tak padan dengan ape yang aku dapat and apa yang aku buat. we looked totally opposite and different. but i still trying to find the answer. insyaAllah i will find that 'happiness' back. pray for me :)




"Kita bukan nak mengumpul buih-buih. Nampak macam ramai, macam hebat,ribu-ribuan pengikut.Tapi, ramai pun nak buat apa? Penumpang semata.
Yang kita nakkan adalah penyumbang." - qouted
(TT.TT)

[51:55]


5 comments:

Nini Rahman said...

Hmm bestnya Nado. Aku teringin nak join usrah tapi tak ada kawan kat sini. Tapi actually kita tak boleh ikut kawan pun kan sebenarnya. Maybe aku belum cukup kuat nak buat decision sendiri, pegi join usrah tu.

nadhirah nadora said...

kau try laa ikut kawan dulu.nanti lama2 insyaAllah kau akan ikut sebab Allah :)

anne ❤ said...

(': i'm so HAPPY for you. do hope that yang aku pun akan berubah ke jalan yang lebih bak (:

aintch said...

InsyaAllah nado!

"we shall certainly guide those who strive for our cause to our path.God is certainly with the righteous ones"
29:69

It's not about how much you've changed, but it's about how much you struggle to be a better person:)

aqilah said...

nado, i'm here, always. i wont leave u even for a second. jom bangun bersama? <3